1 жовтня 2009 р.

Проблеми безпеки та захисту інформації в глобальній мережі Інтернет

При роботі в мережі Інтернет користувачеві необхідно піклуватися про те, аби що пересилаються їм дані, особливо інформація конфіденційного характеру, не була доступна стороннім користувачам. З іншого боку, проблема безпеки даних встає при пересилці файлів і програм між Web-узлами і вашим комп'ютером. Без вживання системи захисту ви можете отримати програму, яка при запуску пошкодить ті, що зберігаються у вашому комп'ютері дані.
Рівні захисту інформації:
Перший - запобігання - доступ до фнформації та технології надається тільки співробітниками, які отримали дозвіл від власника інформації.
Другий - виявлення - забезпечення раннього знаходження злочинів та зловживань, навіть якщо механізми були обійдені.
Третій - обмеження - зменшення розміру втрат, якщо злочин відбувався незважаючи на заходи щодо запобігання та виявлення.
Четвертий - відновлення - забезпечення ефективного відновлення інформації при наявності документованих та перевірених планів з відновлення.
Правові норми в Інтернеті:
Інтернет - це не проста мережа, а мережа мереж, кожна з яких може мати свої особисті правові, етичні, політичні норми. Тому при роботі в Інтернеті треба пам'ятати:
- значна частина Інтернет фінансується завдяки федеральним субсідіям, тому виключена можливість тільки комерційного використання мережі;
- Інтернет - це міжнародна мережа, тому при відправці повідомлень та програм через державний кордон користуйтесь законом, який регулює експорт;
- при отриманні повідомлень (ідей) чи програм треба пам'ятати про регіональні правові норми відностно інтелектуальної власності та ліцензування.

Немає коментарів:

Дописати коментар