9 грудня 2009 р.

Фрейми (Мова розмітки гіпертексту HTML)

В мові HTML є засіб, за допомогою якого можна створити меню, що постійно відображатиметься під час перегляду сайту. Інформація, що відкривається за допомогою його посилань, буде розташована в іншому наперед визначеному місці. Список усіх таких посилань, який фактично є змістом веб-сайту і постійно відображатиметься на екрані, називають меню сайту або навігаційним меню.
Веб-сторінка сайту може містити кілька блоків або вікон, які називають фреймами, або кадрами. У кожному з них відображається свій HTML-документ. В одному фреймі може міститися  навігаційне меню, а в іншому відкриватися веб-сторінки, на які вказують його пункти.
Для того щоб створити веб-сторінку з фреймами, потрібно кілька HTML-документів. В одному з них задають розмітку екрана, тобто розташовують у вікні браузера фрейми, кожному з яких призначають свої документи.
Для поділу екрана на кілька фреймів використовують теги <FRAMESET> та </FRAMESET> . Перший має бути розташований після тегу заголовка, але перед тегом <BODY>. Іноді в таких документах зовсім не використовують тег  <BODY>.
Для поділу вікна на кілька горизонтальних фреймів використовують атрибут ROWS тега , а для поділу на вертикальні - атрибут COLS. Значенням цих атрибутів є числа, записані через кому, які визначають розміри фреймів у пікселах. (Кількість чисел залежить від кількості необхідних фреймів).
Після поділу екрана на вікна для кожного фрейму слід задати HTML-документ, який відображатиметься в ньому. Для цього використовують тег <FRAME> з атрибутами, що керують властивостями фреймів:
  • SRC - задає  ім'я файлу, що відображатиметься у фреймі;
  • NAME - задає  ім'я фрейму;
і т.д.

Немає коментарів:

Дописати коментар