2 вересня 2010 р.

Знайомство з комп'ютерними презентаціями

Презентація (від англ. presentation — подання, пред’явлення) – офіційне представлення особи, підприємства, фірми, проекту або, скажімо, товару.
Комп’ютерна презентація — документ, що використовується для подання інформації широкій аудиторії в наочному і стислому вигляді.
Електронна (комп’ютерна) презентація – це файл, що містить послідовність слайдів, які складаються з таких елементів:
- фон;
- текстові об’єкти (звичайний текст, марковані списки, художній текст, написи, колонтитули);
- графічні об’єкти (фотографії, малюнки, таблиці, діаграми, відео фрагменти);
- звукові файли (звукові ефекти, музика, мовлене вий супровід);
- елементи керування (кнопки, ярлики та гіперпосилання).
Для зберігання презентацій використовуються файли з такими розширеннями:
- ppt – звичайна презентація Microsoft PowerPoint;
- pps – презентація, яка відкривається лише в режимі показу слайдів;
- pot – шаблон презентації;
- htm, html – презентація у форматі веб-сторінки;
- mht, mhtml – презентація як веб-сторінка у вигляді одного архівного файла, що містить також усі допоміжні файли.
Слайдова презентація являє собою послідовність слайдів, тобто зображень, що по черзі відтворюються за вказівкою користувача.
Потокова презентація — це набір кадрів, які відтворюються автоматично, змінюючи один одного через чітко визначені проміжки часу (як правило, менше секунди). У потоковій презентації всі об’єкти розміщуються на часовій шкалі.
Потокову презентацію краще застосовувати для створення динамічних заставок, рекламних роликів, мультфільмів та простих інтернет-ігор.
Слайдову презентацію варто застосовувати у разі проведення презентаційних заходів перед слухацькою аудиторією, коли необхідно викласти значний обсяг інформації.
Типовими технічними засобами для проведення презентацій є комп’ютер із відповідним програмним забезпеченням, мультимедійний проектор та екран або інтерактивна дошка.
Мультимедійний проектор випромінює світловий потік, що дозволяє відтворити на великому екрані зображення, яке ви бачите на екрані комп’ютера.
Інтерактивна дошка — це сенсорний екран, зображення на який надходить із проектора і який дозволяє вводити інформацію в комп’ютер дотиками пальців або за допомогою спеціальних фломастерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар