21 листопада 2009 р.

Ділова графіка в Excel

Для наочного представлення даних у середовищі Місrosoft Ехсеl можна створювати десятки різновидів стандартних графіків (об'ємних та плоских), які поділяються за типами:
- лінійні графіки;
- гістограми;
- кругові діаграми тощо.
Можна будувати нестандартні графіки - змішані за типами.
Для побудови графіків застосовується майстер діаграм, який викликається або через пункт меню Вставка/Диаграмма, або з допомогою кнопки на панелі інструментів.
Перед викликом майстра діаграм потрібно виділити дані, за якими будемо створювати графік або діаграму.
Робота майстра складається з чотирьох кроків:
1. Користувач повинен вибрати графік за типом і зовнішнім виглядом. При натисненні й утримуванні мишею кнопки Просмотр результатов можна побачити, яким буде майбутній графік.
2. Натискуєм на кнопку Далее, визначаємо як ці дані розташовуються у таблиці - по рядках чи стовпчиках.
3. Натискуєм на кнопку Далее. Визначаємо параметри майбутнього графіка.
Вкладка Заголовки використовується для визначення заголовків всього графіка (графік).
Вкладка Подписи данных використовується, якщо потрібно на графіку показати значення даних; покажчик Значение розташовує дані для У на графіку; покажчик Доля (для кругової діаграми) розташовує значення відсотків даних У від їх загальної суми; покажчик Категория розташовує дані X; покажчик Категория й доля розташовує і значення відсотків даних У від їх загальної суми, і дані X.
Вкладка Легенда використовується для показу/скасування показу умовних позначень для графіка і місця їх розташування.
Вкладка Оси використовується для показу/скасування показу відповідних осей на графіку.
Вкладка Таблица даних використовується для лінійних графіків та гістограм для показу під графіком таблиці, за якою побудований графік.
Вкладка Линии сетки використовується для показу/скасування показу основних або додаткових ліній на графіку (потрібне треба позначити або зняти позначку).
4. Визначаємо місце розташування побудованого графіка: він може розташовуватись або на окремому аркуші, або на поточному. Після вибору натискається кнопка Готово, і побудова графіка завершується.

Немає коментарів:

Дописати коментар