25 листопада 2009 р.

Робота з дисками (основні поняття)

Диск - відформатована для певної файлової системи дфлянки зберігання даних, якій призначена буква диска. Для зберігання може використовуватися гнучкий диск, компакт-диск, жорсткий диск або диск іншого типу. Вміст диска можна переглянути, клацнувши його значок у Провіднику Windows або у вікні Мій комп'ютер.
Основні поняття.
Буква диска - угода про позначення дисків на ІВМ-сумісних комп'ютерах. Диски позначаються буквою, починаючи з А, за якою йде двокрапка. Букви А, В зарезервовані для гнучких дисків.
Том - ділянка пам'яті на жорсткому диску. Том форматується для певної файлової системи, такої як FAT або NTFS, і позначається буквою. Вміст тому можна переглянути, клацнувши його значок у Провіднику Windows або у вікні Мій комп'ютер. Один жорсткий диск може містити кілька томів; том також може займати кілька дисків.
Фрагментація - розбивання файла на декілька частин, які зберігаються в різних дфлянках диска. Фрагментація породжується в процес видалення/додавання файлів на диску, сповільнює доступ до диска та зменшує (як правило, несуттєво) його загальну швидкодію.

Немає коментарів:

Дописати коментар